Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med minkfarmerna

Annons

Hur glömska är folk egentligen? Jag avser här hur minkar behandlas i Sverige och andra länder. Det har förekommit rapportering om alla missförhållanden som råder på minkfarmer otaliga gånger förut, men varje gång tycks det komma som en stor överraskning för de flesta.

Skärpning nu, se till att åtgärda problemen, ni som har ansvaret! Sluta jamsa med djurplågare för att de är ”näringsidkare”. Sådana näringar är inget vi ska ha kvar över huvud taget. Hade vänsterblocket fått regera ett tag till så hade farmerna varit ett minne blott. Dessa farmer bryter dagligen mot djurskyddslagen, som inte är något annat än en pappersprodukt. Skamligt, Sverige!

Argumentet att minkar kommer att få det värre i andra länder är inte godtagbart. För det första kan vi inte stå bakom en sådan barbarisk och helt onödig verksamhet bara för att andra begår samma brott. För det andra, är det inte nog illa hur djuren har det, som Djurrättsalliansen visar på?

Nej, dags att tala klarspråk: bort med minkfarmerna helt. Överklassdamerna utan hjärtan kan bära andra plagg som värmer och de grymma herrarna som arbetar med detta kan säkert finna någon sysselsättning som inte bygger på förtryck.

Vi ska också bidra till att skapa en världsomfattande opinion mot pälsdjursuppfödning, så att länder som är helt efterblivna när det gäller djurskydd, till exempel Kina och Ryssland, också fattar galoppen så småningom.

Det är långt kvar, men om förnuft och empati får råda och utvecklas, kommer vi så småningom fram till en värld där vi människor avstår från att utnyttja andra arter genom att äta dem eller ikläda oss deras hudar/pälsar. Vi behöver inte det, till skillnad från många andra arter.

Örebro

”Åsa”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons