Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betalt för sommarjobb

Annons

Alla tummar ner för facket som anser att praktikanter – ungdomar som får sommarjobb och ”bara” får 60 kr i timmen vilket gör 480 kr per dag inte får nog betalt. Det är väl toppen att de får komma ut och se hur det är att jobba. De får ut 9 600 kr i månaden, det är 400 kr mindre än vad jag får i pension som jobbat i 50 år och betalt skatt ...

Jag har alltid förordat facket att man ska vara med i det men nu börjar de ha överlevt sig själva. Dessa ungdomar skulle inte tjäna något om de inte fick detta praktikantjobb. Det ger dem en inblick i den riktiga världen.

De tjänar i mitt tycke en bra slant eftersom de inte behöver betala hyra, telefon, internet, försäkringar, mat, läkarvård, mediciner. Det är rena pengar de tjänar. Facket ta och tänk om, dessa ungdomar är glada för de pengar de tjänar, förstör inte den glädjen med att tycka att de ska ha samma lön som ordinarie personal.

Det fick inte jag då jag började jobba 1959 och så ska det inte vara nu heller. Man kan inte få full lön utan erfarenhet men med praktikjobb kommer de in på arbetsmarknaden och kan söka nästa år med att de har haft en sommar med erfarenhet.

Det har gått troll i detta att unga som inte har någon erfarenhet ska ha samma lön som de som jobbat 10 till 40 år. Helt galet.

Örebro

Margaretha Hjälte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons