Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg små tvårummare för äldre

Annons

Nora. Varför kan man inte bygga ett funktionellt äldreboende? Bygg ett lågt hus med en gång rakt igenom med lägenheter på båda sidor. Vad som behövs är små tvårumslägenheter avsedda för en person och något större tvårumslägenheter för parboende. Dessa lägenheter bör ej lyxinredas men trivsamt och praktiskt med en liten tvättmaskin i varje badrum. Några av lägenheterna bör handikappinredas. Sedan i slutet på korridoren ett samlingsrum med tv och eventuellt ett litet pentry för kaffekokning.

Det största problemet med att bli äldre är ensamheten, vi människor är ju flockdjur och mår dåligt av att vara ensamma och att ej ha någon att prata med.

Var så säker på att i ett sådant boende har man koll på varandra och uppmärksammar om någon saknas eller ej har synts till på någon dag, och tänk så enkelt för hemservicen, som kan besöka ett stort antal hjälpbehövande utan att åka land och rike kring.

Installera hiss i fastigheten så kan man bygga fler våningar. Tänk om vi kanske kunde få 10-20 lägenheter på varje våning. Vilket önsketänkande eller är det kanske en för enkel lösning på äldreboendet? Något för våra politiker att tänka på, sätt spaden i jorden nu.

Nora

Hubert Deichmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons