Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cannabis bör legaliseras

Annons

Jag anser att den svarta marknaden inte ska ha något som helst utrymme i denna värld. Det gäller även för droger eller medicin, som cannabisplantan är.

Själv anser jag också att ”war on drugs” är ett ideal som man ska sträva efter. Men alla dessa år som kriget mot droger har pågått, har det misslyckats och gett kraft åt den svarta marknaden och maffian.

Detta tack vare ett ideal som folk trodde skulle fungera i vår värld. Ni som genuint ännu tror på detta koncept och fått som ni velat i 40 år, inse att det har misslyckats. Detta ideal funkar inte, folk använder droger på samma sätt som tobak, alkohol och kaffe.

Användningen av tobak har kunnat minskas, men inte igenom att kriminalisera rökning eller genom att sätta någon som röker i fängelse, utan genom inforation och genom att inte göra reklam för produkten.

Har samma sak hänt med drogen och medicinen cannabis genom att kriminalisera den?

Nej. Drogen har inte minskat i antal användare, användningen har mer än fördubblats.

Drogerna har inte reglerats av detta krig mot droger och ungdomar har möjlighet att köpa alla droger bara genom ett telefonsamtal.

Att langaren, och inte staten, sätter reglerna kring cannabis, är inte bara helt idiotiskt och farligt för allmänheten, utan också en verklighet vi måste vakna upp och ta ställning till.

Legalisera drogen cannabis, reglera den, skatta den, sätt upp åldersgräns, gör ingen reklam för den, men viktigast av allt, behandla inte droger som ett lagproblem, utan som ett hälsoproblem.

Ändra systemet för en bättre, säkrare framtid för oss och alla omkring oss.

Vi förtjänar en legalisering, vi förtjänar en frihet från svarta marknaden.

”J. Peter”

Grythyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons