Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen har inte tid längre

Annons

Vad har hänt med chefsrollen inom vård och omsorg? För några år sedan hade chefen mer tid för de anställda, det fanns utrymme att ta tag i det problem som fanns, jobba med arbetsmiljön på ett förebyggande sätt.

I dag när jag träffar min chef så finns inte tid, arbetsmiljöproblemen är olösta, chefen är borta på andra möten nästan hela tiden och svarar inte i telefon, svarar inte på mejl inom rimlig tid, ringer inte upp de sjukskrivna och så vidare. Vad har hänt? Vem ser till att överösa cheferna med arbetsuppgifter hela tiden?

Jag vet att chefens viktigaste roll är att leda gruppen framåt och mot de politiska mål som är uppsatta, däri finns väl också målet att hålla budget. Men hur ska cheferna lyckas om man inte har sin arbetsgrupp med sig? När ska chefen få tid att jobba med de personalnära frågorna så hon kan uppnå målen med sin arbetsgrupp?

Jag saknar en chef som har ett nära ledarskap med mig och min arbetsgrupp, jag saknar en chef där på morgonen som stöttar oss när vi kör fast eller när det fattas personal och vi inte får ut jobben, jag saknar en chef som hinner prata med oss när vi inte är på topp, jag saknar en chef som kan peppa och ge oss råd när vi har det tungt, jag saknar en chef som tar tag i arbetsmiljöproblemen så vi orkar att jobba kvar.

Jag förstår att chefen inte av egen fri vilja vill att det ska vara så här på vår arbetsplats, men vem ska stötta chefen så hon orkar ta tag i allt?

Örebro

”Skyddsombudet”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons