Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att topsa alla svenskar

Annons

I ljuset av det som sker i Örebro just nu (de ständigt ökande antalet våldtäkter) kan man fråga sig: Varför dna-testas inte alla? Är det tanken om personlig integritet som gör det omöjligt att på bred front topsa alla svenskar?

Ett heltäckande dna-register skulle bara kunna gynna en grupp medborgare; de oskyldiga, kvinnor som män! Vi kan börja med männen i Örebro eftersom frekvensen av överfallsvåldtäkter med manliga förövare är ovanligt hög här just nu.

I vintras ansågs det värt att kosta på rikstäckande massvaccinering mot ett influensavirus, och förhoppningsvis räddades på så vis några liv. På några veckor vaccinerades cirka hälften av Örebros befolkning.

Använd existerande dna-teknik, lägg ned motsvarande ekonomiska och arbetsmässiga resurser på topsning, få fast de våldtäktsmän som förpestar tillvaron för Örebros kvinnor och rentvå samtidigt alla oskyldiga män!

Argumentet att ett sådant register skulle kunna missbrukas av oseriösa forskare borde väga lätt jämfört med det lidande som de utsatta kvinnorna genomgår. Vi har en lagstiftningsapparat som har som uppgift att stifta lagar, bland annat mot dylikt missbruk.

Det borde således inte vara en omöjlighet att genom lagstiftning utöva ytterligt stark kontroll över användningen av registret. Det lidande kvinnor som utsatts för den kraftiga kränkning en våldtäkt innebär kan undvikas; tekniken finns, det vet vi, men den används inte fullt ut! Jag undrar varför? Och ”kostnad” borde inte ens finnas som argument i sammanhanget.

Örebro

”Helena”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons