Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Natobeslut!

Riksrevisionen anmärkte förra året att försvarets förmåga ej når upp till målsättningen.Regeringen vidarebefordrade till Försvarsutskottet och Riksdagen för utlåtande. Inga av dessa parter tyckte att det var så allvarligt att det behövdes åtgärder!

Annons

Regeringen tyckte ej att de hade stöd för anslutning till Nato.

Toppdiplomaterna Blix, Ekèus och Hirdman förklarade på en helsida i DN i slutet av februari att inga allvarliga hot fanns. Bondeson Örebro kopierade denna intelligenta slutsats. Nu har vi ej tid bygga upp ett bra försvar.

Om det finns något ”krut” i nuvarande regering bör de omgående ta upp Nato-frågan för snabbt beslut. Går ej detta måste Riksdagen få i gång ett nyval. Endast Nato kan stoppa Ryssland. Se hur det gått för Ukraina som ej är med i Nato. Enligt SR-reportage för någon månad sedan pågår liknande inbrytning i gränsstaden Narva (Estland).

Det är anmärkningsvärt att trots senaste årets allvarliga tecken har intresset för att försvara vårt vackra land varit svalt. För en struntsumma (kan ses som försäkring) riskerar vi inte bara vårt utan även våra barn och barnbarns framtid. Hur ska vi klara oss utan samarbete. 50 procent av våra livsmedel importeras, bergrum för dieselolja finns ej längre etcetera. Transporterna måste fungera. Nu gnäller vi för en timmes strömavbrott och tågförseningar. Gör något!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons