Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damfotboll är för långsam

Annons

Tittade på Belinda Olssons debattprogram i tv här om kvällen där sportjournalisten Arne Hegerfors intervjuades om ett tidigare uttalade angående damfotboll. Det kommer aldrig att gå lika snabbt som herrfotboll lär Arne Hegerfors ha sagt.

Förstod inte kritiken av Arne Hegerfors sagda självklarheter.

Kvinnor har av naturen cirka tio procent lägre syreupptagningsförmåga, (med vissa individuella skillnader).

Några exempel. Världens snabbaste man löper 100 meter strax under tio sekunder. Världens snabbaste kvinna löper 100 meter strax under 11 sekunder. Samma procentuella skillnad gäller världens bästa maratonlöpare, Vasaloppsåkare etcetera.

Jag tycker det är lika kul och spännande att titta på höjdhopp, skidlöpning, skidskytte och utförsåkning oavsett om det är damer eller herrar. Som vanlig tv-tittare ser jag ingen skillnad i tempo.

Fotboll däremot är inte lika roligt att titta på när damer spelar som när herrar spelar. Jag ser att det går långsammare när svenska damlandslaget spelar än när herrlandslaget spelar. Det är inte lika ”tv-mässigt”.

PS. Beträffande kvinnliga kommentatorer, så är de få som finns mycket bättre än de flesta manliga. De använder mindre floskler och påbörjar inte varenda mening med Neej ...

Örebro

”Lekman”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons