Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danselever känner sig svikna av politikerna

Annons

Örebro. Under 2013 har det tagits beslut om att de estetiska programmen ska samlas på Karolinska skolan, som nu på grund av vattenskador har flyttats till Risbergska skolan. Vi blev lovade att Markurells danslokaler skulle göras i ordning så att vi skulle kunna flytta in där och lämna Svänghjulet, vår nuvarande lokal.

Vi har fått kännedom om att ett företag, som kan erbjuda Örebro 130 nya jobb, är intresserade av danslokalerna i Markurells för sin verksamhet. Vi, lärare och cirka 67 elever till hösten, står utan lokaler, då Svänghjulets danslokaler är uppsagda. Vi elever förstår att 130 nya jobb är bra, men vi vill lyfta tanken att kommunen kommer tappa pengar på oss elever. Fler elever kommer vilja välja friskolor i stället på grund av detta, det kan leda till en stor konkurrens mot kommunala skolorna. Vi fick i början höra från kommunen att det skulle ske en stor satsning på det estetiska programmet. Nu undrar vi, är de det här ni menar med stor satsning?

Ert argument var i början att vi skulle samla alla fem inriktningar på ett ställe så att ett samarbete mellan programmen skulle vara möjligt. Nu kanske vi dansare måste pendla mellan flera olika lokaler. Då kommer vi i alla fall bli utspridda och det uppstår problem med kostnader för transport och hur man ska schemalägga dagarna. Transporten blir i sig påfrestande för både lärare och elever då vi måste ta oss mellan flera olika lokaler. Nu har vi fått höra att regeln om bygglov gäller tio år på Svänghjulet, att den kanske kan ändras och att Aspholmen som äger fastigheten kan låta oss hyra vår fina danslokal ett år i taget.

Vi danselever känner oss irriterade.

Örebro kommun, vi hoppas att ni ser hur ni tar död på kommunala skolan och kulturlivet i Örebro, och ungdomars förtroende för er politiker.

Örebro

”Irriterade elever”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons