Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför förlorades valet

Annons

Tänk att våra politiker är så blinda att de inte kan se sambandet mellan orsak och verkan. Man går till attack på varandra och undrar vems fel det var att Socialdemokraterna och vänstern förlorade valet? Skälet är uppenbart.

Man har glömt att leva upp till hedersuppdraget att representera väljarna. Kallar man sig arbetarparti, måste man, inte bara prata om förbättrade villkor för det arbetande folket, men också själv föregå med gott föredöme. Vi som vuxit upp under små omständigheter är vana att leva också i fortsättningen med begränsad ekonomi och är tacksamma för de landvinningar som gjorts på olika områden. Vi kan dock inte acceptera att samhället bjuder så fördärvat olika ekonomiska villkor för gemene man och våra politiker. Att försörja sig på de 10000 eller något mer som blir kvar efter skatt, kan inte jämföras med våra toppolitiker som förtjänar mer än 100000 kronor per månad. Det är inte fråga om avundsjuka utan ren rimlighet. Att dessutom kunna färdas gratis med flyg eller andra dyra färdmedel, inom och utom landet. Resor som dessutom är onödiga. Om man därtill får rapport om deras utsvävningar på restaurang eller annan fritidsverksamhet, får det att bli tvärarg. Mona sade med allvar under tobleroneaffären: ”Jag är ingen oärlig person”. Att nu gå på fotbollsgala med sonen för 70000 kronor, an inte bortförklaras. Så är det med många andra av våra politiker och tjänsteuppdrag på fritiden.

Politikerns uppdrag var från början ett hedersuppdrag, där man inte fick mer pengar än eventuella kostnader för resa och uppehälle på billigaste sätt. Varför skäms man inte, och åtminstone motionerar om nedbantade ersättningar, som alla andra får vidkännas? Varför ska deras löner räknas upp med 5000 kronor eller mer, per månad, när vi får en uppräkning med kanske någon hundralapp? Våra gamla politiker arbetade med hjärtat och en pragmatisk inställning till de svaga grupperna. Den ideologin finns inte längre i samhället. Det hjälper inte att försöka hitta personliga syndabockar för varför valet förlorades. Det gäller att förändra politiken!

”FOG”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons