Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De äldres kunskaper viktiga

Annons

Jag satt på tåget till Oslo i fredags och kom i samspråk med en norrman. Vi kom att prata om olika beteenden och hur man ser på människor. Personen kan vi kalla för Sverre tyckte att det var konstigt att man sparkar ut väl fungerande människor från arbetslivet så fort man har uppnått en viss ålder.

Han hade arbetat som chef inom socialtjänsten i Norge och hade en hel del anställda från 70 år och upp till 75 år. Han ansåg att det var personer som var mycket plikttrogna och hade en erfarenhet i sitt arbete som var ovärderlig. Han frågade hur kan ni i Sverige slösa bort kompetensen hos personalen?

Jag blev faktiskt svaret skyldig. Om man tänker på hur det är i verkligheten i Sverige. Åldersdiskriminering är absolut tillåten i arbetslivet i Sverige. Detta sker med de fackliga organisationernas välsignelse.

Det är så att man vägrar att se till individerna utan det är enkelt att klumpa ihop människor efter mall. Du är ung eller medelålder, då får du jobba; du är äldre då ska du inte ta upp jobb för andra.

På Örebro universitet finns det professorer som har påtvingats sysslolöshet på grund av stelbenta regler. Det är slöseri med resurser att inte använda sig av kompetens även om den finns hos äldre personer.

Detta synsätt finns tyvärr även inom kommunen och andra statliga myndigheter. Varför kan man fråga sig? Ett visst mått av brist på civilkurage ligger nog i vågskålen. Det är lätt att gömma sig bakom ”Facket tycker”, ”Avtalet säger” i stället för att ta ställning utifrån verksamheters behov av kompetens.

I andra sammanhang talas det ofta om ekonomiska faktorer men i detta avseende är arbetsgivaren beredd att slösa bort utbildad personal för en helig diskrimineringsprincip.

PS: I Sverige är det inte tillåtet att diskriminera någon människa utom när det gäller arbetslivet. Kanske riksdagen kommer att ändra reglerna, men det kommer att dröja till 2013.

Örebro

Kristina Malmsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons