Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som jobbar i Saxoparken har fler arbetsplatser att ta hand om

Annons
I Saxonparken växer en ny fin park fram.FOTO: Privat

Svar till ”skattebetalare i Brickebacken” (NA 7/3)

För ett par dagar sen så skrevs det en insändare om hur kommunen och dess underentreprenörer utför deras jobb. I denna insändare har man dragit alla över en kam och vanligtvis så anses detta inte var ok. Så jag känner att jag måste förvara mig.

Som jag ser det så kan man inte gå förbi en arbetsplats och dra egna slutsatser om varför man gör på ett visst sätt utan att veta hela bilden.

Normalt utgår vi ifrån parken där vi arbetar. Men på grund av skadegörelse på maskiner och att parken ligger skyddad från insyn, så utgår vi ifrån en plats där maskinerna är inlåsta. Vi startar ifrån den platsen 7.00 och är på arbetsplatsen cirka 7.30. Vi lämnar sedan parken 15.30 för att åter parkera för natten 16.00.

På frukost eller lunch sitter vi i arbetskojan på plats och äter. Men om vi behöver hämta material eller titta på andra jobb så sitter vi i det av kommunens fyra lunchrum, som är utspridda i Örebro, som ligger närmast till hands.

Sen vi började jobbet i Saxonparken har vi gått ifrån nio gånger och utfört andra arbeten. Ett jobb brukar betyda att vi åker och tittar på plats med arbetsledaren, efter frukost eller lunch. Dagen innan vi ska utföra jobbet, åker vi och ställer ut skyltar enligt den TA-plan som vi fått tilldelad av arbetsledningen, i anknytning till frukost eller lunch. Beroende på hur stort jobbet är så kräver det alltid en etablering och en av etablering som vi oftast sticker emellan med, även de i anknytning till frukost eller lunch.

Jag kör en grävmaskin åt ett företag med 10 grävmaskiner. För åtta år sen så var hälften av dessa parkerade då det inte fanns någon körning under vintertid. Idag kör alla, ingen är ledig. Alla har mycket att göra, även kommunen har fullt upp. Och det kanske inte alltid är optimalt. Men på grund av korta tidsplaner och stor anhopning av jobb tvingas man att köra oavsett årstid.

Min arbetsmoral vet du inget om så jag tar inte åt mig av det du skriver. Oavsett om jag gräver åt kommunen eller åt någon annan byggherre, så har alla sina rutiner och jargonger, och den får man rätta sig efter när man kör som underentreprenör.

Vad det gäller slutdatum på detta jobb så kan jag inte lova dig något, för det är en stor satsning med mycket arbete som kommunen gör i Saxonparken. Men jag kan lova dig att du kommer få en mycket fin park för skattepengarna.

Med vänliga hälsningar

”Grävmaskinisten”

Örebro

►Läs hela insändaren: Lekplats i Brickebacken byggs om – men varför arbetar man bara 4,5 timmar om dagen?

► Häng med i diskussionen på NA:s FB-sida:

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons