Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De stökiga eleverna kan inte få bestämma

Annons

Lindesberg. Läser om problemen i skolan i Glanshammar och att ungdomarna är besvikna på skolledningen. I slutet står det att de vuxna måste lära de yngre vad som är rätt och fel.

Ja, om det vore så enkelt. Det verkar ju som skolan i dag rakt inte kan göra något utan eleverna har bara rättigheter. Aldrig några skyldigheter.

Jag har haft lite diskussioner med lärare och rektor på högstadiet i Lindesberg angående mobiler på lektionstid. Efter upprepade klagomål på att det är så stökigt på lektioner vad gäller högljudda elever och mobilanvändande, så tog jag och gjorde ett besök på en lektion. Och det är så man kan bli deprimerad. När lektionen började satt 7-8 elever och lekte med sina mobiler. Så jag tog och sa till eleverna att lägga ner dem. Det är så illa att de kan knappast släppa mobilerna.

Efter en stund smög de på mobilerna igen, varvid jag fick säga till dem en gång till. Efter att ha pratat med rektor och lärare får man veta att de inte får ta av dem mobilerna. Men herregud vad lever vi i för värld? Barnen skulle nog må bra av lite regler att följa.

Sedan vore det nog önskvärt att man tog tag i stökiga elever lite mer. Mera kontakter med föräldrar. Det går inte att bara ha något möte och så får de fortsätta leva rullan på lektionerna. De förstör för så många andra.

Det här har fått mig att inse att jag får nog ta och infinna mig på en del lektioner framöver. Blir det ingen bättring nästa läsår kommer jag att kräva ett möte med föräldrar och skolledning och se om vi kan få till ett schema så vi föräldrar kan vara med på lektioner. För de stökiga kan inte få vinna hela tiden.

Senare i livet så funkar inte attityden att man kan skita i allt och göra precis hur man vill men i skolan funkar det tydligen tyvärr.

Lindesberg

”Torphyttingen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons