Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokratin får inte tystas av rädsla

Annons

Omfattningen av de fruktansvärda terrordåden som skakar Norge och resten av världen börjar nu stå klar. Närmare ett hundratal personer, merparten politiskt engagerade ungdomar, har mist livet till följd av en galnings sjuka världsbild och blodtörst.

Ifrån MUF:s sida så deltar vi i svenska SSU:s och norska AUF:s djupa sorg men vill också påpeka att det här är ett angrepp mot hela samhället och demokratin – en demokrati som vi gemensamt kämpar för att värna. Det är först när människor känner rädsla för att stå för sina åsikter som extremisterna vinner och där ska vi aldrig hamna. Ungdomar som gör sina röster hörda är bland det vackraste som finns och nu har vi alla ett ansvar för att de rösterna inte tystas av rädsla.

Avslutningsvis så visar attentaten att hoten kan komma från flera olika håll. Det har funnits en tro på att det är människor ifrån främmande kulturer som utför den här typen av handlingar – i dag vet att sanningen kan se brutalt annorlunda ut. Som invandrings- och globaliseringsvän hoppas jag att den insikten inte dör ut när vi i framtiden bekämpar det som utgör skrämmande hot mot vår frihet, öppenhet och demokrati.

Marcus Bäckström

distriktsförande

MUF-Örebro Län

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons