Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demoner gör ingen glad

Annons

Örebro. Jag är ingen sur gammal gubbe, däremot en upplyst kristen man som älskar sin stad. Med risk att låta som Ranelid, så har jag vunnit ett antal SM-guld för staden samt arbetar ideellt med nattvandring i city så jag försöker dra mitt strå till stacken för ett bra klimat för örebroarna att vara stolta över.

Man kan tycka att det kan vara oskyldigt och skojigt att fira och festa, men har du funderat på budskapet i firandet kring halloween? Just ”halloween” härstammar från en sorglig period på Irland och pumpalyktan med det elaka leendet härstammar från en bisarr berättelse om en man som sålt sin själ till djävulen. I Sverige har detta växt fram mer och mer de sista tio-tjugo åren kanske mest på grund av att handeln hittat ett enkelt sätt att tjäna pengar på det kringmaterial för firandet.

Det kan jämställas med påskens förvanskande budskap med kycklingar och häxor, eller julens tomtar och julklappar i sjukligt överflöd fast påsken och julens budskap egentligen handlar om kristna bibliska kärleksbudskap från vår egen skapare som älskade människan så mycket att han gav sitt liv för henne.

Jag tror att vi i välfärdssamhället ibland tar till oss saker lite för enkelt bara för att få en anledning att fira. Att klä ut sig till demoner och spöken kommer inte göra samhället mer trivsamt, det kan de som brottas med onda makter (våld, droger, begär, kriminalitet) i sina liv bekräfta.

Tror du på slumpen att vi blev till för ingens nytta, eller tror du på att det faktiskt finns både ont och gott så välj då i så fall vad du firar och speciellt vad du klär ut dina barn till. Låt Alla helgons dag i stället vara den dag då man besöker en anhörigs grav och gör något bra. Demoner är inte speciellt upplyftande för en stad.

Örebro

Alexander Grenehed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons