Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behövs ett parti för äldre

Annons

Så har då det nya pensionsbeskedet ramlat in i brevlådan. Nödgas konstatera att min och min hustrus pension har sänkts med 2 200 kronor per månad de två sista åren. Under dessa två år har kostnaderna för hyra, mat, försäkringar och övriga livsnödvändiga kostnader ökat, alltså två år av sjunkande standard.

Under herr godsägaren Perssons mandatperiod brandskattades våra pensionsfonder med hundratals miljarder med löftet att varje krona skulle återbetalas krona för krona. Detta löfte infriades aldrig. Hade man inte stulit dessa pengar från pensionärers fonder hade ingen så kallad broms behövt utlösas och pensionärerna hade inte drabbats av sjunkande pensioner de två senaste åren som i kombination med ökande priser har starkt försämrat pensionärernas levnadsstandard.

Inte blev det bättre av att den nya alliansregeringen beslutade att det så kallade jobbskatteavdraget inte skulle omfatta pensionärerna vilket innebär att pensionärernas skatt är högre än de nuvarande arbetstagarna.

Såväl jag som min hustru gick i pension vid 65 års ålder och hade då oavbrutet arbetat i 47 år. Under dessa år har vi i vårt tycke betalat tillräckligt med skatt för att slippa betala högre skatter än andra med inkomster.

Nu är det långt kvar till nästa val. Jag tror att vi pensionärer som hela tiden missgynnas av alla politiska partier oavsett färg, måste sluta rösta efter vår ideologiska uppfattning. Vi måste redan nu förbereda oss inför nästa val och bygga upp ett parti som med kraft tillgodoser oss gamla.

PRO och SPF med andra är tandlösa och har inte lyckats göra våra stämmor hörda. Vi är många och inför nästa val måste vi se till att makthavarna slutar diskriminera oss äldre som har starkt bidragit till den standard som medborgarna nu kan njuta frukterna av.

Örebro

”Knegare i många år”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons