Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns för många förbud

Annons

Vad är det för fascistsamhälle vi lever i nu, där alla verkar tro att lösningen på världens problem är förbud?

”Jag tycker att rök luktar illa, vi förbjuder rökning på allmänna platser” (trots att människor som luktar jättemycket svett eller parfym får vistas överallt).

”En del människor har ingen simultanförmåga, vi förbjuder helt mobiltelefoner i trafiken?” (trots att de flesta jag åker bil med är fullt kapabla att prata och köra samtidigt).

”Somliga blir bråkiga när de har druckit alkohol, vi förbjuder krogarna att ha öppet längre än till två” (trots att majoriteten av alla som går på krogen bara är ungdomar som vill dansa och ha trevligt).

”Jag tycker inte om ”vulgära ord” och svordomar, därför skall låtar på radio, tidningar och tv-program censureras? (trots att till exempel ”fan” och ”knulla” är ord i svenska akademins ordlista?)

Jag kan fortsätta räkna upp saker, men jag tror att jag har fått fram min poäng nu. När ska ni förstå att om man straffar majoriteten för att minoriteten beter sig illa, så är det de skötsamma som får lida? de som missköter sig bryr sig inte alls om ifall andra får lida för det!

Du kan omöjligt få din vilja fram genom att gnälla, förbjuda och straffa.

Om jag som rökare måste acceptera svettiga gubbar som ska sitta bredvid mig på bussen, så tycker jag att de kan tolerera att jag nyss har rökt en cigarett.

Att tolerera är inte att gilla eller godkänna ett beteende, det handlar helt enkelt om att stå ut med att alla inte alltid beter sig som man själv gör.

"SaraJi”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons