Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns glädje i att spara

Annons

Avbetalningsköp, även av helt onödiga småsaker blir allt vanligare. Vad är det som säger att det är lättare att betala i efterskott och till högre pris? Lätt, särskilt för oerfarna ungdomar att fastna i den oförsonliga skuldfällan till nackdel för framtida större affärer.

Den som skriver dessa rader har hunnit bli både gammal och mossig, men detta har givetvis också gett en viss livserfarenhet. Jag vill därför nämna något om vilken glädje som fanns att med egna surt förvärvade småpengar som caddie på Örebro Golfklubb lägga ihop krona för krona tills det fanns trettiofem stycken sparade och för detta köpa en begagnad, men fullt genomgången cykel i början av 1940-talet.

Nästa objekt var en lådkamera för kronor fjorton och femtio, kontant. Härligt, vilken lycka att med dessa inköp både kunna cykla runt och vidga de geografiska kunskaperna och samtidigt ”knäppa av” något svartvitt motiv.

I dag ska man ju gynna köpenskapen för att hålla landet i gång ekonomiskt, men det tar ju inte drabba de svagaste grupperna allt för hårt. Tänk till framåt i tiden. Att ha ett sparmål är spännande.

Henry Gustafson

Vintrosa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons