Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskutera: Samma lön ger jämställdhet

Att alla får samma lön - är det vägen mot jämställdhet?

Annons

Det är ju ett evinnerligt tjat om allas lika värde, jämställdhet, läxhjälp med mera. Vi tutas ju i dag efter dag att vi ska må dåligt om vi eller våra föräldrar inte har gjort karriär och har ett toppjobb och hög inkomst.

Det här med läxhjälp och all uppståndelse att en del inte har råd med det och det gynnar dem med hög inkomst, så då ska vi ju titta snett på dem.

Vore det inte bättre att eleverna lärde sig det de ska i skolan i stället för på kvällstid?

Det känns som en väldigt onödig diskussion om detta ämne. Men det är väl alldeles för självklart för att dom styrande ska ta till sig nåt sånt.

Allas lika värde och jämställdhet känns ju också ganska så självklart egentligen.

Eftersom det verkar så svårt att komma dit ska jag komma med ett tips mot en simpel ersättning.

Lösningen: Alla får tjäna samma belopp per månad, säg trettio tusen. Samma med pensionärerna, trettio tusen till dem med. Man eftersträvar ju konsumtion säger de.

Och denna grupp har väl inte haft mycket att konsumera med tidigare.

Tänk vad hjulen skulle snurra...

Politikerna som pratar jämlikhet borde ju jubla över en sån här grej. Då har man ju chans att visa sin solidaritet. Vill vi sen gå ett steg längre för att komma bort från ytligheten och utseendefixeringen som breder ut sig så kanske vi kan anamma lite av våra henkamrater i Nordkorea. Vi kan ekipera våra barn och ungdomar så länge de går i skolan med eleganta grå uniformer av senaste snitt från den stora ledaren. Kan vi ta det här med ersättningen innan vi byter system?

Lindesberg

”Torphyttingen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons