Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurrättsaktivister behövs

Annons

För en tid sedan släppte Djurrättsalliansen minst sagt upprörande bilder och filmklipp från svenska minkfarmer. På detta har följt en massiv kampanj både i Sverige och utomlands för att väcka uppmärksamhet kring den här frågan. Aktivisterna i Örebro har bland annat haft infobord på Stortorget i flera dagar, affischerat runt om i staden och nu senast hållit en demonstration på Våghustorget med efterföljande filmvisning.

Trots att detta är ett viktigt avslöjande av den svenska pälsindustrin, med stort allmänintresse, har det varit relativt tyst om det i media. Och när det tas upp, så är det inte sällan djurrättsaktivisterna som blir granskade i stället för de riktiga bovarna. Kan det vara så att media efter höstens debatt om missförhållandena på svenska grisfarmer nu anser att marknaden är ”mättad”? Men så borde det inte vara, allra minst nu i valtider.

Den statliga pälsdjursnäringsutredning som tillsattes år 2003 gav pälsfarmarna sju års tidsfrist för att skärpa till sig. Detta har de bevisligen inte gjort, och det är nu vi måste se till att denna förkastliga industri förbjuds för gott. Då det från visst politiskt håll verkar finnas ett ointresse att medverka till just detta, kan det påverka hur många lägger sin röst i september.

Och till alla djurrättsaktivister där ute, som agerar med schyssta metoder: fortsätt! Ni behövs och ni har stort stöd i det tysta. För som en stor ledare en gång sa: ”En nations storhet och dess moraliska utveckling kan bedömas genom hur dess djur behandlas.”

”Kerstin”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons