Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att bjuda hit kungen

Annons

Jobbar på hemtjänsten i Hallsbergs kommun, får höra dagligen att vi måste spara, vi ligger minus på kontot, vi har inte råd. Politikerna godkänner dyrbara projekt som det ska arbetas efter över våra huvuden. Vi blir informerade men får inte komma med några åsikter, då är vi negativa. Det blir våra pensionärer (brukare) som blir lidande, de får inte den tid som beviljas. De känner sig otrygga när det kommer för många olika personal om de över huvud taget kommer, för i bland så trillar de bort ur datorsystemet men det här systemet är jättebra får vi höra. Vi har i alla fall väldigt hög medelålder så det tyder väl på en bra vård, men som systemet ser ut så kan man inte vara på två-tre ställen samtidigt och ge en bra vård. Inga vikarier får tillsättas då vi har en väldigt hög belastning, för vi ligger ju minus i budgeten. Nää vi sliter ut personalen som finns sedan kan vi ta itu med problemen när ordinarie personal sjukskrivs för utbrändhet och värk i kroppen.

Då läser man i tidningen att tankar finns att bjuda in kungen, men på vems bekostnad när vi inte har ekonomi att ta hand om våra gamla på ett värdigt sätt, hur ska vi ha råd att ta hit kungen? Ska vi dra ner ytterligare på kostnaderna för att kungen ska komma hit och titta på en dåligt fungerande järnväg som fyller 150 år? Ja den fungerar ju på sommaren i alla fall.

Ni politiker får gärna följa med oss en arbetsdag, sedan kan ni fatta era beslut och jag lovar att ni kommer inte vilja ha er mamma ligga hos oss som det ser ut nu.

”Anställd

(men till vilket pris)”

Vretstorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons