Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-handel minskar valfrihet

Annons

Elektronisk handel minskar ekonomisk mångfald och säkerhet. Vill verkligen Sveriges medborgare styras av banker, till att i all hantering av ekonomin vara hänvisad till plastkort och internet?

Ja, detta är vad banker, kreditinstitut med flera säger och därmed arbetar för att avskaffa alternativen kontanter, bankavier, checkar, fakturor och så vidare. Det finns i dag cirka två miljoner svenskar vilka ej har tillgång till internet. Även många med internet väljer att sköta sin ekonomi på annat sätt.

Stor del av befolkningen väljer alltså andra alternativ än elektronisk ekonomi. Dit hör till exempel: Människor vilka värnar sin integritet att inte diskrimineras och tvingas till internet av banken, de som av totalekonomiska eller av miljöskäl inte använder internet. Det finns även de som av driftsäkerhetsskäl inte använder internet.

Detta kan även gälla människor vilka värdesätter personligt bemötande och det goda samtalet, och dem som helt enkelt handlar, investerar, träffar människor, trivs och är stolta över sin kompetens och val av sitt sätt att sköta ekonomin, inköp och kontakter.

Samhället har på fem till tio år tillåtits styras i ”utvecklingens namn”, med följden att en stor det av befolkningen dagligen diskrimineras. Brist på energi kan dessutom ge totalstopp för Internet.

Nätet gör att man avhänder sig mångfald, frihet och mångfald, kompetens och att en mängd företag missar affärer då endast www-adress finns i annonser

Apropå ”elektronikpådrivarnas” honnörsord: Miljö – utveckling – ekonomi – säkerhet. Om vi endast tittar på total ekonomi: Virus, hackare och så vidare kostar globalt cirka 750 miljarder euro per år.

Det viktigaste är dock i dag valfriheten och mångfalden som är själva vi i Sverige.

Banker och företag vilka enligt ovan diskriminerar alternativt manipulerar med oerhört viktiga ord för egen vinnings skull glömmer orden kund – samtal – samspelet.

Vid utvecklingen i affärer och det goda samtalet är 80 procent av samtalet kroppsspråk.

Anders Hellgren

:Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons