Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyser korttidsplatser

Annons

Det skrivs en del i tidningen om ”parkeringseländet” i Örebro och då särskilt när den centrala Järntorgsparkeringen försvann. En bra parkering som gynnade både bilisterna och affärslivet på  norr som söder.

Som gammal bilist har jag en del synpunkter på uteblivna och lättillgängliga p-platser sett från flera synpunkter. Men precis som inom andra verksamheter så tillfrågar man troligen inte berörda parter. Men dessa parter kan ha goda synpunkter sett från olika vinklar.

Visst finns det gott om parkeringsgarage som någon påpekat, har själv många gånger utnyttjat Södergaraget.

Men var finns korttidsparkeringarna för att snabbt göra ett mindre köp, exempelvis ett par trisslotter, en tidning, fyra goda småbröd till kaffet, en påse gem och så vidare. Man uppsöker inte ett stort garage och går kilometervis för dessa små, men ack så bra varor för olika användare!

Många andra städer exempelvis Norrköping tillämpar en p-skiva som man synligt ställer in önskad tid på, men icke Örebro. Där ligger skivan oanvänd i handskfacket.

Så ytterligare en aspekt på den uteblivna korttidsparkeringen utmed trottoarerna, affärsidkarna mister kunder.

De bilburna kunderna får söka sig till mindre orter och gör givetvis då alla sina affärer där, både stora som små.

Vad händer då i det långa loppet? Jo, affärsidkarna går miste om en hel del kunder, får lägre omsättning, som i sin tur drabbar vårt gemensamma skatteverk som får in allt lägre skatteintäkter, som i sin tur drabbar oss alla inom hela regionen, ja, hela riket!

Förändringar måste ständigt göras både på land som stad, men tanken att inhämta kunskap både från ”medelsvensson” och ha förmåga att se allt så långt det är möjligt från alla synvinklar har alla grupper i slutändan glädje av.

Parkeringsproblem slipper ingen tätort ifrån, men att bara lösa detta runt ett konferensbord utan synlig förankring i det levande pulserande vardagslivet verkar väl amatörmässigt.

Vintrosa

Henry Gustafson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons