Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elbolag lägger skuld på villaägare

Annons

Man måste väl säga att de är fascinerande. De stora eljättarna. Förutom att hitta alla möjliga anledningar i världen till att elpriset når groteska höjder försöker en av dem nu dessutom få oss att tro att det är vårt eget fel att elräkningen är så hög.

I stora helsidesannonser, (vad kostar de förresten?), lägger Eon nu skulden på oss elförbrukare. För enligt Eon så är det så här: Att jag har en elräkning för en månad på 5700 kronor beror på att jag har tv-apparaten på stand by- läge. Jaha! Att ingen sagt något om det tidigare. Ska pröva det till nästa månad och se vilken enorm skillnad det kommer att utgöra. Nej Eon, ni kan börja med att använda de många miljoner denna kampanj säkerligen kostar till att sänka den fasta kostnaden för nätet som ni tar ut överpris för. Enligt villaägarna var det väl 700 kronor per hushåll i Örebro.

Förök nu inte påstå att ni önskar göra en insats för miljön. Att er önskan skulle vara att minska elförbrukningen och därmed minska er omsättning och vinst är helt enkelt inte trovärdigt.

Om reklamkampanjer har i syfte att göra kunder så negativt inställda till ett företag som möjligt så borde Eon vinna första pris.

"Villaägare Malin”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons