Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever behöver ett köttalternativ i skolmaten

Annons
Skoleleven som skriver insändare känner sig lurad av skolan. När det utlovas köttalternativ i maten så är det ofta bara ännu en vegetarisk rätt

Vill ni att vi ska bli undernärda? För det är dit vi är på väg just nu: Ni ljuger om att det är huvudrätter med köttprodukter men i själva verket är det vegetariska alternativ på vegetariska huvudrätter.

Jag blir förbannad och ledsen, och så blir också mina goda vänner och medmänniskor, när vi måste stå ut med maten och när friterad blomkål är det godaste som serverats på väldigt lång tid.

Jag vet att det finns en mall man måste gå efter och att frågan ”miljö” är viktig, men för att vi ska stå ut och klara av att prestera på högsta nivå varje dag så kräver jag bättre mat. Med bättre mat menar jag: ris, kött, kyckling och potatis. Vanlig svensk husmanskost som är enkel att laga och är både bra och god för kropp och knopp.

Jag som elev på Virginska skolan talar nu inte enbart till Örebro kommun utan även till hela Sveriges regering och styre: Jag tror att detta går att direkt koppla till sämre resultat och koncentrationssvårigheter i skolan då man går hungrig och trött dagligen.

Vi behöver näring och vi behöver protein. Vi behöver bättre mat.

”DON N”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons