Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ineffektiv förmedling

Annons

Tanken med arbetsförmedlingen borde rimligtvis vara att förmedla och ordna arbeten till de som är arbetslösa. Någonstans på vägen måste det ha gått fel.

För ungefär ett år sedan när jag tog på mig uppdraget som övervakare åt en gammal vän som det gått väldigt snett för i livet blev min första prioritering att ordna ett arbete åt honom. Efter fem år på anstalt och utan någon reell arbetslivserfarenhet under dessa år trodde jag först att uppdraget skulle vara näst intill en omöjlighet. Arbetsförmedlingen hade under en tid ”hjälpt” denne kille med vad de tyckte var den rätta hjälpen för att få in honom i arbetslivet. Hjälpen bestod i olika möten, kurser och samtal som självklart inte ledde fram till någonting.

När jag bestämde mig för att hjälpa denna person satte jag mig med honom en kväll och skrev ett ordentligt cv. Dagen därpå hämtade jag honom tidigt på morgonen för att sedan åka runt till flera företag i Örebro.

På dessa fick han gå in och presentera sig och lämna det cv som vi tillsammans hade författat. Innan lunch hade han fått löfte om sommarjobb.

Nu ett år senare klarar sig denna kille fortfarande utan konstgjord andning från samhället tack vare att han har ett arbete att gå till.

Om denna händelse nu hade varit en engångsföreteelse hade jag troligen hänvisat till turen och inget annat, men till saken hör att jag efter denna händelse återigen fått uppleva liknande scenario. Någonstans slutar även jag att tro på turen. Det enda jag inte tror på är arbetsförmedlingens sätt att arbeta för att få arbetslösa människor i arbete.

Det är god tid för arbetsförmedlingen att reformera sin egen arbetsordning!

Örebro

”Antibyråkrat”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons