Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ledare utan förtroende

Annons

Håkan Juholt, ordförande för Socialdemokraterna åker runt med mössan i hand och ödmjukar sig och ber om ursäkt. Ursäkt för vad? Han säger sig inte ha gjort något fel. Han hänvisar till diffusa regler inom statsförvaltningen som medger honom att ta ut 160 000 kronors hyresbidrag. Därtill tillskansar han sig dubbla reskostnader och en del andra smärre inkomster utöver den riksdagslön han får på 40 000 kronor per månad. Hans kompisar i riksdagen har förstått och betalat tillbaka de pengar de fått för mycket.

Att vanligt sunt förnuft borde säga honom att man inte får ta ut pengar för en samboende, det känns han inte vid. Varje form av ekonomiskt bidrag till bostadsbidrag till pensionären eller statligt hyresbidrag, räknar alltid med delat ansvar om två eller fler sammanbor. Så säger man åtminstone när man söker sådant bidrag. Att skicka in dubbla fakturor för reskostnad, har heller inte förekommit i min erfarenhet.

Hur kan man få något som helst förtroende för en sådan ledare? Det spelar ingen roll om mannen har ett humoristiskt utseende och skrattar när han uppträder.

Juholt är enbart intresserad av pengar och man kan förstå att han strider för livet att behålla sin plats som ordförande och tilltänkt statsminister.

Även i övrigt är Juholt opålitlig i sin politik. Han säger en sak vid ett tillfälle, men ändrar strax ståndpunkt när hans kompisar inom partiet gått på honom. Han är inte någon bra ledare och har inte min röst i varje fall.

”FOG”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons