Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny idrottshall i Ljusnarsberg är en självklarhet

Annons

Det borde vara en självklarhet att bygga en ny idrottshall med fullstora mått. Tänk inte ekonomiskt kortsiktigt den här gången. Om vi ska vara en attraktiv kommun att flytta till så måste vi ha en idrottshall som lämpar sig för många olika typer av idrotter och seriespel och då är den gamla hallen för liten.

En ny hall blir också energisnålare så en stor del av merkostnaden får vi tillbaka bara genom lägre energiförbrukning. Det går inte att veta exakt vad en renovering kostar. Det dyker alltid upp otrevliga överraskningar när man börjar riva i gammalt så risken är uppenbar att kostnaden blir avsevärt dyrare än vad man tänkt.

När man läser vision 2030 ”att skapa den hållbara kommunen” så står det bland annat att ”I den hållbara kommunen vill människor bo, arbeta och skapa sig en framtid”. Det står också att ”kommunen är en miljö att trivas i där människor kan mötas och uppleva saker tillsammans”.

Det är ju fina kloka ord. Det är dags att gå från ord till handling. Att bygga en ny hall är en nödvändig investering om vi skall nå upp till Vision 2030.

Sune Nilsson

Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons