Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En politik utan logik

Annons

Karlskoga. De borgerliga vill gärna framstå som ett parti med en arbetslinje och poängterar ofta att det ska löna sig att arbeta. Men samtidigt så vill de att det ska finnas fler okvalificerade låglönejobb vilket gör att folk inte kan leva på sin lön och de vill även sänka ingångslönerna för att de då tror att det blir fler jobb. Men är det inte smartare att sänka högstalönerna så att det ska löna sig för alla att arbeta enligt borgarnas egen ideologi? Och även då finns möjligheten för fler att få ett jobb som de faktiskt även kan leva på.

Ska det bara löna sig för vissa att arbeta? Man har ju till och med skapat det fruktansvärt olönsamma Fas 3 där människor jobbar gratis. Och Fas 4 är på gång vilket innebär slavarbete för överlevnad. Det finns moderata politiker som tycker att ungdomar ska ta gratisjobb för att komma in på arbetsmarknaden och visst det är bra att få in en fot på arbetsmarknaden men hur häftigt är det att jobba gratis?

Samtidigt som de för en politik där massor av människor faktiskt jobbar gratis så tycker de att det måste löna sig att arbeta. Ni hör ju själva hur illa det låter. Att arbeta är bra för oss människor och samhället och det måste verkligen löna sig att arbeta för alla.

Och pratar vi arbete så finns det knappast något värre än olönsamt och otacksamt arbete och det är inte rätt väg för att höja svenska folkets arbetsmoral vilket är så nyttigt för att vi ska nå framgång.

Karlskoga

Mika Takamäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons