Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En veckas festande i Visby

Annons

För politiker och statstjänstemän typ generaldirektörer, landshövdingar med flera verkar det som om Sverige har en penningkälla som aldrig sinar. Skattebetalarna får stå för notan. Ta detta med Almedalsveckan som började med att Palme höll ett tal där för många år sedan. Politiker av alla schatteringar följde efter, det växte och växte och statliga myndigheter kopplade på, därefter kommuner och landsting. Nu rör det sig om tiotals miljoner om man räknar in det privata näringslivet och media.

Det har blivit kutym att tjänstemän och politiker ska ha en extra semestervecka på Gotland. Det privata näringslivet följer förstås efter! Det har blivit ett festande och supande på skattebetalarnas bekostnad sanktionerat av partiledarna och cheferna för statliga organ.

Vad har exempelvis Försvaret för anledning att satsa hundratusentals kronor på semesterveckan? När ÖB gnäller efter mera pengar!

Det är skrämmande hur Almedalsveckan har urartat. Motiv: Det skapar goda relationer och kontakter!

Nästa år: Alla kommuner och landsting samt alla statliga myndigheter sänder delegationer till Almedalsveckan som PR för deras kommun samt en extra semestervecka för personalen.

Örebro

”ArgusX”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons