Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bortglömt hörn av Örebro kommun

Annons

Hallå Örebro! Var är ni styrande och ansvariga för Örebro kommun? Östernärke, den glömda och undanskuffade delen av kommunen anropar er!

Örebro ska glänsa och glittra i juletid, här i Östernärke och St. Mellösa är det endast kyrkans gran som ska lysa upp samhället, ortens Ica-handlare gjorde ett tappert försök med att montera ledlampor i två träpyramider för att lysa upp och ge stämning i Mellösa centrum, men inom något dygn var allt vandaliserat så nu är det mörkt.

Mörkt känns det också för många äldre i Östernärke som hade hoppats att på äldre dagar kunna få bo på nya Askenäshemmet som kommunen hade lovat skulle byggas i anslutning till Odensbackens vårdcentral.

Men Örebro kommuns vård- och omsorgsnämnd får oss att vara bedrövade, gång efter gång skjuts byggande upp på grund av olika bortförklaringar.

Östernärkes äldre känner sig svikna och lurade av en vård- och omsorgsnämnd som ideligen ändrar sina löften och som nu tydligen anser att det gamla slitna Askenäs med de små rummen eller celler som det är, med lite upprustning även i fortsättningen kan duga in i framtiden för de äldre i denna åsidosatta och bortglömda del av Örebro kommun. Fy skäms!

En arbetsmiljöfråga? Hur kan ni låta er personal arbeta i denna miljö med små trånga rum och så nedslitet boende?

Hur orkar personalen ge god och bra vård till de som bor på Askenäs?

Många äldre som kommit upp i åren bor i hus och villor men vill gärna flytta till bekvämare boende, samtidigt som många yngre barnfamiljer skulle kunna tänka sig bo ute på landet i dessa villor och hus.

Flera villaägare i St. Mellösa har blivit uppringda av mäklare med förfrågan om det är aktuellt med försäljning av deras villor då det är efterfrågan på fristående villor här på orten.

Intresse finns men här råder brist på lämpliga bostäder.

Det ska byggas bostadsrätter med höga insatser och hyror i St. Mellösa men ska befintlig villa säljas till de prislägen som gäller här på orten minus skatt på villorna, då är det bättre att bo kvar i befintlig bostad än att köpa dyra bostadsrätter när man kanske är 75 – 80 år.

Vad händer i Östernärke?

Ett tips till byggherrar och Öbo, bygg hyresrätter som är anpassade till pigga pensionärer och där även universitetsstuderande skulle kunna bo. För resvägen och restiden 15 minuter med buss mellan till exempel St. Mellösa och Örebro universitet är säkert inte längre än från Örebros västra och norra ytterområden.

Rådet är, bygg nytt Askenäs, bygg hyresrätter. Vi pensionärer flyttar inte till Örebro. Snart är det 2018 och vi är också skattebetalare.

”A.S.M.O ”

St. Mellösa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons