Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett maktskifte som märks

Annons

Sverige ansågs för ett antal år sedan av många vara ett föregångsland. Ett folkhem som gav trygghet åt sina medborgare. Internationellt var det många som studerade den svenska modellen och lovprisade den. Priset för detta var höga skatter, särskilt för de som tjänade mest pengar, det ansågs vara solidariskt.

Jag har levt och arbetat i detta land, jag har haft tur som fått vara frisk och haft arbete i stort ett hela mitt arbetsliv som snart är över, jag har betalt mycket pengar som jag inte behövt utnyttja och jag är tacksam att jag inte behövt göra det. Det har känts bra att få vara solidarisk mot dem som haft mindre tur med livet. Mycket medvetet har borgerligheten lyckats få svenska folket att tro att det är fel att betala skatt.

Den situation vi har i dag med ständiga besparingar på för samhället viktiga sektorer som skola, vård och omsorg trots att Sveriges ekonomi har blomstrat enligt vår finansminister, måste vi spara in på allt det gemensamma som samhället står för. Det är det nya arbetarpartiet med sin kompisar som håller på att rasera allt det som vi byggt upp genom att vädja till människans girighet, det som av Dante beskrevs som en dödssynd upphöjs till ideal. Tänk på dig själv i första hand behöver du inte någon omsorg av samhället, allianspartierna ska vara tacksamma att alla konsekvenser av deras politik inte nådde ut till väljarna.

Själv är jag rädd för att deras budskap också tagits emot av Socialdemokraterna, att de i framtiden tror att människor är livrädda för ett ökat skattetryck. Jag hoppas de inser att det är bättre att driva de frågor man tror på för att skapa ett mänskligare samhälle även om det innebär fortsatt opposition än att sälja sin själ och lämna de svaga i samhället åt sitt öde.

Örebro

”Gemeneman”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons