Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nytt stålbad väntar svensk ekonomi

Annons

Laxå. Regeringen med Borg i täten för finanserna, har under hela sin regeringstid gett ett sken av att han skött statens finanser på ett utmärkt sätt. När vi är framme vid slutet av 2014 så kommer regeringens lånenota ligga på minst 180 miljarder. Det skulle inte förvåna mig om deras upplåning ligger på 200 miljarder i slutet av 2014, vilket kommer att följas av att vi får betala sex miljarder om året i ränta för lånen, vid en ränta på tre procent. Därtill har de sålt en del statliga välskötta företag som tidigare gett staten intäkter.

Förutom detta så har borgarna lagt över en hel del ekonomiskt ansvar på kommunerna. Till råga på eländet, när någon påpekar hur illa regeringen skött ekonomin, så blir en del av de ledande personerna i den borgliga regeringen både spydiga, hånfulla och vill framstå som präktiga.

Saneringen av den ekonomiska vanvården av statens finanser som regeringen Reinfeldt ställer till med, kommer förmodligen att kräva ett stålbad av den kalibern som Göran Persson tvingades att ta till efter den borgerliga regeringen som han efterträdde.

Man kan bara hoppas att folk börjar förstå vad det kostar att rösta på borgarna i förlängningen, inför kommande val.

Laxå

Anders L. Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons