Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett överdrivet valborgsfirande

Annons

Örebro. Det är inte alla som uppskattar fyrverkerier på samtliga högtider i Örebro. Jag tycker personligen att det är rent av störande med dessa smällar och dunder som får rutorna att skallra, och mina katter att sitta vettskrämda i ett hörn. Okej att det är fyrverkerier på nyårsafton som ju sedan länge är en tradition, och det uppskattas ju. Men nu börjar man att avfyra dessa även på påskafton och på valborgsmässoafton. Det smällde och smällde och smällde.

För mig är inte valborg någon större högtid och jag satt och såg på film, då det började dundra så man trodde det var krig utanför. Det finns flera aspekter som vi borde ta ansvar för när det gäller detta ”nöje”, dels alla fåglar och andra djur som vettskrämda och flyr, dels alla de människor som kanske upplevt riktiga krig och blir påminda om detta genom de höga smällarna.

Och slutligen den ekonomiska aspekten. Jag som skattebetalare tycker att det är totalt onödigt att elda upp flera hundra tusen vid varje litet firande som ska äga rum. Skäm inte bort festfolket med att det alltid ska vara överväldigande fyrverkerier så fort något händer. Vid valborg räcker det med marschaller, körsång och brasa tycker jag!

Örebro

”Elin”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons