Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett välförtjänt fredspris till ICAN

Annons

Organisationen ICAN, Internationella Kampanjen för att Avskaffa Kärnvapen, har fått Nobels fredspris 2017. Ett välförtjänt fredspris, som förhoppningsvis kan ge draghjälp åt det viktiga arbetet som organisationen bedriver. De samlade kärnvapenarsenalerna i världen kan förgöra allt liv på vår planet flera gånger om.

Man ställer sig frågan:

Hur kan människan vara så dum? Trump, som har visat sig vara mycket oberäknelig, sitter vid knappen till USA:s kärnvapenarsenal, Putin, som också är oberäknelig, sitter vid knappen till Rysslands kärnvapenarsenal. I Nordkorea sitter en annan oberäknelig person vid knappen till deras kärnvapen.

Kärnvapenhotet är kanske på grund av dessa makthavare större än någonsin. 53 länder har skrivit under avtalet om kärnvapenförbud, 69 länder har inte skrivit under, däribland Sverige!

Det är utomordentligt viktigt att arbetet för kärnvapennedrustning fortsätter. Våra barn och barnbarn ska inte behöva leva under kärnvapenhotet, som vi har gjort sedan den första atombomben släpptes över Hiroshima.

Kärnvapenhotet är en ödesfråga för hela världen och för alla människor. Därför är det viktigt att alla länder, med eller utan kärnvapen, skriver under avtalet och lever upp till det.ICAN och många andra goda krafter kan arbeta för att drömmen om en kärnvapenfri värld kan bli verklighet.

Styrelsen för Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen i Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons