Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett växande Örebro har ett växande vattenproblem

Annons
Det senaste året har framtidens vattenförsörjning varit ett hett ämne i Örebro. På bilden läggs en ny vattenledning.Arkivfoto: Johan Nilsson/TT

Vårens larmrapporter om vattenbrist i Örebro resulterade i bevattningsförbud och en del övriga besparingar i vattenförbrukningar bland annat badbassänger vattenfontäner mm. Det hela visade sig vara en jättestor felbedömning av Tekniska förvaltningen som inte lyssnade på utomstående eller intern expertis. Man säger sig nu ha bättre kunskap och kontroll men utesluter inte kommande bevattningsförbud.

Detta säger kommunen samtidigt som man planerar fortsatt utbyggnad av bostäder och industrier och man ansluter befintliga fritidsområden och glesbyggsområden som har fungerande vattenförsörjning. Det senaste är att även Fjugesta samhälle skall anslutas till Örebro. Planer finns även att ansluta Glanshammar. Allt detta innebär en kraftig ökad vattenförbrukning som vida överskrider vad ett bevattningsförbud ger! Hur tänker kommunen?

I framtiden, om cirka 10 år, beräknas vatten tas från Vättern varvid några ransoneringar i vattenförbrukning inte kommer vara aktuellt. Hur skall kommunen klara vattenförsörjningen fram till dess kan man fråga sig.

Det hela bevisar hur illa hanteringen av kommunens vattenfrågor sköts och hur grundlurade vi vattenabonnenter blivit under året.

”VA-Gubbe”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons