Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU börjar likna Robinson

Annons

Europa och dess länder har blivit strandsatta på planeten jorden. Än så länge, har många av deltagarna proviant (pengar i kistan) kvar. De starkaste deltagarna inleder det vanliga ”paktspelet” i förhoppningen att inte bli utröstade genast och folket applåderar. Vissa lag förlorar de inledande tävlingarna och får flytta till träskmarkerna medan vi åskådare buar åt dem.

De självsäkra smider planer och dedicerar nya regler, för att kunna hänga kvar så länge som möjligt medan de svagaste deltagarna drabbas av svält och sjukdomar. Visserligen starar detta mindre upplopp och myterier hos dem som ser hur andra äter sig mätta men ”the show must go on”.

Här finns alla ingredienser, öråd, svek, skvaller, lögner och utfrysning. Bara en sak fattas, de ”utslagna” får inte åka hem. De utslagna får inte vila upp sig en vecka på lyxhotell. De blir kvar i träsket och det är möjligt, att även vinnaren till slut får sitta och äta larver och kanske drömma om att bli räddad av kineserna.

Detta kan i princip även appliceras på enskilda länder, dess medborgare och politiker.

Men de flesta av oss väljer att blunda, stoppa huvudet i sanden och hoppas på att vi kanske ska klara oss, (från att själva bli utfrusna, utröstade) om vi ansluter oss till mobben. Ja rädslan för att inte få vara med i ”det vinnande laget” gör många till mobbare, fast man på insidan (förhoppningsvis) skäms en smula. Kanske kommer många att precis som efter ett krig bortförklara sig med ”jag lydde bara order” jag hade inget val.

Oavsett om du buar åt Grekland, Portugal, Italien eller bara åt en arbetslös, sjukpensionär eller invandrare, så är detta tyvärr inte Robinson!

Hällfôrsar´n”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons