Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurosamarbete håller inte

Annons

Det sa sig självt att ett eurosamarbete mellan de olika länderna i Europa inte kunde falla väl ut. De som förespråkade detta anser jag vara väldigt naiva. Lekman eller inte, ser man till de europeiska ländernas olika grundförutsättningar för en hållbar gemensam europeisk ekonomi, menar jag att logiken pekar på att detta inte är hållbart.

Då vissa länder som till exempel Grekland och Spanien hade både lägre valutakurser samt en helt annan syn på arbete och pension, är det väldigt tydligt att situationen som dessa båda länder befinner sig i var oundviklig. Detta anser jag, som inte på något sätt är en lekman eller har mycket erfarenhet av ekonomi förutom min egen, vara ett naivt försök av EU och dess ekonomer att forma en superstat som aldrig kommer att fungera, då länderna inte kan mötas med samma grundförutsättningar.

Ekonomernas oförmåga att argumentera emot förslaget är en stark indikation på grupptänkande som inte får förekomma på dessa höga instanser. Personligen tror jag att alla länder som hade väldigt låg valutakurs från början riskerar att möta samma öde ... se bara på Italien.

Min frustration över EU och dess desperata försök att härma USA som en ”supermakt” och människors valda ambivalens eller oförståelse för vad ett samarbete innebär, är enligt min mening under all kritik.

Det handlar ändå om vår framtid och våra barns framtid. Anser att de utbildade lekmännen åtminstone borde vara så pass medvetna om riskerna av ett samarbete att de borde råda emot detta valutasamarbete. Men icke! Tack och lov att det fanns tillräckligt med logiska människor som röstade emot detta.

En gemensam valuta är en fin tanke men ohållbar i praktiken.

Örebro

”Frustrerad 86:a”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons