Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansen måste sluta hata

Annons

Örebro. Lagidrotterna fotboll och ishockey har en längre tid haft problem med läktarkulturen. Det förkommer bråk och våld mellan supportar före, under och efter många matcher på elitnivå. Lösningen som man använder är att hålla de olika supportergrupperna skilda åt med hjälp av polis och ordningsvakter. Det fungerar till viss del, men är kostsamt och kräver omfattande organisation.

Utgångspunkten för en match i vilken sport det än må vara är väl att en match är något roligt, det är något positivt som man ser fram emot som supporter.

Vad krävs för att det ska bli en match? Jo en motståndare, då borde det vara ganska självklart att alla vi som är intresserade och vill se en match tycker det är kul att det kommer ett motståndarlag till vår arena, annars blir det ju inte någon match. Självklart hejar vi inte på motståndarna, lika självklart borde det vara att vi inte hatar motståndarlaget som gör det möjligt för oss som publik att få se en match.

I sin marknadsföring inför matcher borde klubbarna mycket mer framhålla att det är kul att gå på match och måla upp en positiv bild av att det kommer ett motståndarlag som gör matchen möjlig.

Om alla klubbar jobbar med detta tror jag att det på sikt skulle gå att förändra atmosfären på arenorna och få de som bara vill bråka att inse att de är på fel plats.

Tyvärr tror jag att det finns personer inom vissa klubbar som är lite stolta över att det finns vettlösa supportrar och så kallade firmor som vill slåss och bråka i klubbarnas namn, de ser dem som hängivna supportrar vilket är precis vad de inte är.

Jag inbillar mig inte att detta är hela lösningen på problemet men det kan vara något att fundera på för de ansvariga som ska jobba vidare med frågan.

Örebro

"Supporter"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons