Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fasta telefonin försvinner

Annons

Nu har jag blivit av med min fasta telefoni. Stationen är nedlagd eftersom den inte anses lönsam längre. Telia/Skanova erbjuder en mobil lösning i stället. Billigare för Telia men dyrare för kunden. Ett problem har dock uppstått. Det finns inte tillräcklig täckning för mobiltrafik. Inne i huset finns ingen kontakt att få utan jag är hänvisad till gårdsplan utanför. Blir inte så trevligt när det regnar. Tillgången till internet/bredband har därmed försvunnit.

Det här kan ju tyckas småaktigt. Värre är det för den 83-åring som nu inte har kontakt/larm med sin hemtjänst. Jag samtalade med sonen som berättade att den mobila telefon 83-åringen fått hade lagt av efter två dagar. Trots två besök av tekniker från Telia fick de ej i gång mobilen. (Besöken fick naturligtvis 83-åringen betala). Telias förslag till lösning var flytta därifrån = töm landsbygden på gamla stofiler som vill bo kvar i sina barndomshem. Från politiskt håll har det ännu ej hörts något i den här frågan.

Telia/Skanova är nu snabba med att ta bort de stolpar och ledningar som finns. Alltför att slippa den fasta telefonin om det nu skulle komma några politiska direktiv som säger, fy på er, alla har rätt till telefon. Det är så här man bedriver bolag i dag. Pengar i första hand, människor i andra (vård, skola med mera). Det är i vad vi gör som visar vår människosyn!

Örebro

”CINUS”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons