Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriter i ny radiokanal

Annons

Jag har länge gått och närt en dröm. Inte ständigt förstås, men den poppar upp då och då. Inte bara som en dröm utan kanske mera som en idé. Fast ändå en dröm. Jag föreställer mig som producent för en radiokanal. Önskar en ny radiokanal för folk födda mellan 1930- och 70-talen. Kanske 80-talet också. Lugna fina låtar, verkligt god och melodiös musik. Musikskatten är enorm, det är bara att ösa ur den.

Jag skulle spela allt från Bertil Boo till Ludde, från Pepparn till Ella. Min favoritbas Stefan Ljungkvist ska vara med. Något roligt, kanske norska ”vad tjock du har blitt”. I dansbandsväg gäller bara Sten och Stanley. Sissels tidiga skivor är underbara, en annan favorit är Mahalia Jacksson, vilken känsla hon har i sin sång. Vår egen Jussi förstås, och Gedda och la Nilsson. Frank Sinatra och Benny Goodman, det finns hur många som helst att spela och som är en njutning för öronen.

Sedan har vi den svenska visskatten. Nils Ferlin, Karl-Antons sommarvisor, Evert Taubes skärgård. Bengt Sändh, nej då dras kanalen in. Men ibland är han rolig.

Så har vi han som ”sjunger hellre än bra”, Egon Kjerrman med sin utomordentliga orkester. Och Radioorkestern, varför spelas inte orkestermusik i dag? Jag undrar om någon kan svara på det.

Det finns mycket njutbar operettmusik, jag har flera skivor. Jag har också många andra förslag i huvudet men de halkar undan. Klart är att det finns massor med god musik som sällan eller aldrig spelas.

Jag är allätare av musik, från medeltidsmusik till hårdrock. Men jag saknar en radiokanal där det spelas lite äldre musik och sådan musik som inte är så gångbar i dag. På radion tycks man tro att alla från 30 år till 80-90 vill höra tonårsmusik och hänvisar sedan till da Capo (som är ett trevligt program där man ibland får höra pärlor).

I ”min” kanal skulle all sport vara förbjuden, nyheterna skulle ha några block om dagen, inte varje halvtimme som nu, så tjatigt! Och i min kanal sjunger man när man sjunger, man skriker inte. Musik ska njutas.

Visst är det skönt att kunna drömma och fantisera!

Odensbacken

Laila Simfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons