Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att kalla Breivik kristen

Annons

Som kristen blir jag så irriterad när man använder just ordet kristen om Anders Behring Breivik. Det är detsamma som att säga ”han har Jesus som sin förebild och tagit minst 75 människors liv”. Det hör väl de flesta vettiga människor att det inte går ihop. Att vara kristen är inte bara en formalitet, det är en tro och en livsstil som går ut på att likna Jesus så långt det nu är möjligt för oss ofullkomliga människor. Och Jesus dödade väl inte någon?

En annan sak jag också skulle vilja ta upp är det här ständiga tjafset om alla människors lika värde. För om det nu vore så, skulle inte en mördare ha samma värde som en nyfödd bebis då? De är ju lika mycket människa båda två. I så fall spelar det ju ingen roll hur man väljer att leva sitt liv eller vad man utför för handlingar, ens värde förändras ju inte ...?

Jag tror helt och fullt på att det sätt man väljer att leva sitt liv på och vilka handlingar man utför spelar stor roll både när det gäller livet efter döden och återstoden av livet här på jorden. Och eftersom jag tror på handlingens och framförallt trons kraft så är jag rätt säker på att om nu Breivik skulle komma att ångra sig (vilket jag har väldigt svårt att tro, men lägg betoningen på ”om”) och uppriktigt be Gud om förlåtelse, omvända sig och bli kristen på riktigt, tror jag att Herren skulle förlåta honom. Även om vi människor ser det högst omöjligt att förlåta en sådan handling. Men vi människor vet inte allt, ty om vi visste allt skulle vi förlåta allt.

En som är vaken”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons