Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att plantera in varg

Annons

Läste i tidningen Jakt Jägare, nummer 10, om inplanteringen av varg. Nu vill 90 procent av riksdagens ledamöter att en vargflytt ska ske. Vargen ska komma ifrån Ryssland och Baltikum. Problemet är att vargarna då måste sättas i karantän för avmaskning och vaccinering i sex månader.

Vargforskaren Olof Liberg tycker att detta är djuretiskt fel. Som alternativ finns då att föda upp vargvalpar i djurparker i Sverige och låta de befintliga vargflockarna adoptera dem. Att över huvudtaget plantera ut varg är helt fel med tanke på att vi senast i vintras hade licensjakt på varg. Att först skjuta varg och sedan plantera in ny varg. Hur klokt låter det? Oavsett om man är för eller emot licensjakt, så borde de flesta inse att detta inte är något genomtänkt beslut.

Jag är själv för licensjakt på varg. Detta för att vargstammen är alldeles för stor och att vargen har börjat bli en ordentlig ohyra i skogen. Den har även börjat närma sig städer. En stor ökning av vargstammen kommer att ske de närmsta åren om vi inte gör något åt det.

Tyvärr är det så att människor som är bosatta inne i städerna inte tänker på vad vargen kan göra för skada. Själv är jag jaktintresserad och vill inte att min hund ska bli dödad av en varg när vi är ute i skogen. Det är tråkigt att säga det, men stadsfolk har helt tappat respekt för dem som lever på landsbygden!

Örebro

”Alexander”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons