Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiffel med skattepengar

Annons

Det märkliga har inträffat att kommunala tjänstemän kan fiffla och slösa bort 100-tals miljoner utan att få lämna sin anställning. Dessutom kan vederbörande hitta på egna lösningar vad gäller ramavtal som strider mot lagen.

Detta är ju ett lagbrott och skulle i normala fall utmynna i åtal. Än värre är att man gjort detta medvetet för att sålla bort vissa företagare. Helt klart är att dessa personer som fifflar gör detta för personlig vinning, annars skulle det knappast förekomma, vilket är det största sveket mot övriga medborgare. Det står uttryckligen klart i lagen om offentlig upphandling hur och med vem kontrakt ska tecknas.

Paragraf 6: Kontrakt ska tilldelas den leverantör som har lämnat det bästa anbudet på grundval av de villkor som angetts i ramavtalet.

Politikerna i sin tur tycks helt sonika blunda för detta missförhållande och helt strunta i att miljontals kronor bara försvinner ur den kommunala kassan.

Det är ju helt uppenbart att den som lämnat det lägsta priset och i övrigt följer utställda kriterier ska erhålla ett ramavtal och ett kontrakt.

Om denne inte kan/vill åta sig uppdraget ska den med näst lägst pris beredas möjlighet att erhålla och få utföra uppdraget och kan/vill inte denne ska det gå vidare till nästa och så vidare.

Har man gjort sig skyldig till ett våldsbrott för 25 år sedan och dessutom avtjänat sitt straff får man gå från sitt jobb på dagen men har man fifflat med medborgarnas pengar och brutit mot lagen om offentlig upphandling får man sitta kvar.

Det skulle inte heller förvåna någon om inte detta även förekommer i vidare bemärkelse även i andra förvaltningar som landsting och kommunala bostadsföretag.

Vad är det för land vi lever i där det går bra att fiffla och begå lagbrott?

Örebro

”Ulrik”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons