Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler behöver jobba bort elaka nätkommentarer

Annons

Örebro. Dagligen använder sig Örebros ungdomar av bland annat Facebook och Instagram. Media uppmärksammar hela tiden hur ungdomar blir mobbade och utsatta på nätet, men inget görs åt problemet.

Facebook och Instagram borde jobba mer på att ta bort elaka kommentarer. Man måste ofta anmäla bilder och konton flera gånger och det kan ta dagar innan det händer något. Jag har kompisar som har blivit utsatta för nätmobbning och de mår mycket dåligt över det även i efterhand. Folk har lagt ut privata bilder och kallat dem fula skällsord. Detta borde inte hända, men det gör det och det måste få ett slut.

Man borde anställa fler som jobbar med att stoppa nätmobbning på varje nätsida, så att konton, bilder och kommentarer tas bort direkt för att undvika spridning.

Många föräldrar känner sig heller inte trygga med att deras barn surfar på nätet och det blir allt vanligare. Åldern på användare minskar och detta gör att barn som inte vet bättre för vidare nätmobbning när de inte ens är medvetna om konsekvenserna. Därför borde man kontrollera de sociala medierna mycket mer och stoppa oron bland föräldrarna.

Många utsätts för mobbning över nätet och det är ett smidigt sätt att trycka ner någon för att mobbaren inte behöver se på personen, därför är det så pass vanligt. Men någonting måste göras och tryggheten på nätet måste ökas. Genom att öka antalet anställda som jobbar med att ta bort elaka kommentarer, bilder och konton så minskar man risken för mobbning över nätet.

Örebro

”Användare av sociala medier”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons