Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler måste våga byta bank

Annons

Ännu en gång så får vi läsa om horribla bonusar till chefer samtidigt som det ska sparas in inom bankvärlden. Är det inte personal som ska sparkas så är det kontor som läggs ner eller sämre service. Bara det här med att ta bort kontanthanteringen. Men herre gud, jag trodde det var banker vi talade om. Och de har väl med pengar att göra, i alla fall i min värld.

Det ska satsa mer på rådgivning med mera. Skulle tro att det är många som inte behöver rådgivning, för det finns inte pengar över att leka med. Det de behöver är ett konto med en bra ränta på det lilla de sparat ihop. Det känns som att vi kunder bara finns till för att det ska dras in pengar till alla dessa chefer hit och dit som ska ha sina bonusar.

Är det inte på tiden att vi i landet lagom försöker säga ifrån nu? Det är inte så farligt att byta bank. Man behöver inte vara kvar bara för att man haft konto på ett ställe i 15–20 år.

Vi har ju andra ställen vi kan ha pengarna på, och med ränta dessutom. Det finns ju Ica-kortet, Coop-kortet, Länsförsäkringar bank med mera.

Jag själv slutade använda min gamla bank för många år sedan, jag var ju inte intressant för dem med mina småsummor jag hade på kontona. Jag fick mycket bättre erbjudande från en annan aktör. Och jag har aldrig ångrat mitt beslut.

Om folk tar ut sina besparingar och flyttar de till något annat ställe så svider det nog ganska bra för dessa penninggalna toppar. Det är på tiden att vi gör något åt galenskaperna.

Lindesberg

”Torphyttingen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons