Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk beter sig illa på tåg

Annons

Jag har med egna ögon sett hur resenärer beter sig på tågen. Kallar ombordpersonal för saker som jag inte trodde man fick säga till någon. Anklagar SJ AB för ”att djävlas” när spår är avstängt för arbete och inga tåg kan gå.

Hotar ombordpersonal som ber att få se biljetten. Resenärer som sitter och ”sover” fast de gick på fem minuter innan och som spottar på personalen som gör sitt jobb. Låser in sig på toaletten och hotar personalen när de blir påkomna.

Kvällstidningar som vinklar artiklar till ”SJ:s fiasko”, när det är stopp i trafiken på grund av att infrastrukturen havererat. Resenärer som tjuvåker och hotar med att ringa tågmästarnas chefer så att de ska få sparken när dessa gör sitt jobb och ber om biljetten. Jag skäms över hur resenärer beter sig på tåget.

Avregleringen av järnvägstrafiken är i full gång, men ändå hörs kommentarer som att ”Vänta bara tills det kommer fler järnvägsbolag så ska ni få se vad bra det blir”.

Det finns redan ett antal andra järnvägsbolag men ändå får SJ AB skulden. Har haft många diskussioner på tågen med medresenärer som häver ur sig nedlåtande kommentarer både om personalen på SJ AB och om själva tågföretaget då resan sker med annat bolag som trafikerar sträckan Mjölby–Hallsberg och Örebro–Borlänge.

Om inte SJ AB passar att resa med – välj ett annat färdsätt. Buss om det finns vägarbeten går det ju att skälla på bussbolaget och spotta på chauffören. Det måste ju vara okej eftersom det uppenbarligen är okej när man åker tåg!

Eller kanske ska vi fundera på hur vi beter oss. Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Jag fortsätter i alla fall att resa med SJ AB som har mycket trevlig personal där jag hittills alltid fått ett bra bemötande.

Hallsberg

”Cattis”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons