Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar, låt inte barnen frysa!

När jag kom till dagis i dag så fick jag beröm över att jag klär barnen bra. Förskolepedagogerna nämner ofta att jag klär barnen bra. Mina barn går på utedagis, men man blir förvånad att andra föräldrar inte fattar att deras barn går på utedagis.

Annons

Enkel regel för er som inte vet! Till ALLA barn på dagis och skola! Tänk dig för nästa gång. Ska du komma i tid i jobbet eller ska du ta dig tid och leta efter de där vinterskorna, vantarna och den där varma mössan? Halsduk? – Nej, jag hinner inte, mitt barn klarar sig.

Är det tidsbristen och stressen som gör att föräldrarna inte har varma kläder till barnen?

Eller är det att man köpte den där nya teven och bilen som gör att man säger äh, de här skorna eller jackan duger i vinter.

En del föräldrar har verkligen jättedålig ekonomi. Men är de barnens fel? Gå till socialen!

Regn, blött och slask. Regnställ och gummistövlar och eventuellt regnvantar.

Luva och mössa eller regnmössa. Är det kallt så gäller fleeceregnkläder eller fleeceställ under eller tjockare kläder och regnställ över.

Kallt och snö. Vinterskor som tål kalla temperaturer och gärna lite fukt.

Vinteroverall eller vinterställ, Vintermössa, alltså en varm mössa! Vantar som gärna tål lite fukt. Halsduk eller överdragspolo.

Fattar du inte varför dina barn behöver dessa kläder när man är ute så kan du ju prova att ta på dig likadana kläder som du klär barnen i och vara ute och leka på samma sätt som de gör så får vi se om du är nöjd och glad efter en dag!

Kom igen föräldrar ni bor i Sverige! Klä era barn! Förskollärarna ska inte behöva stå och värma händerna och fötterna på era barn, och trösta dem när de fryser och blir ledsna! Vintern kommer varje år, du har tid att förbereda inköpen! Köpa allt på en månad är mycket pengar.

”Josefine”

Småbarnsmamma

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons