Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud mobilen i trafiken

Annons

En av flera orsaker, och kanske den som gjort att trafikolyckorna ökat så mycket den senaste tiden, är användandet av mobiltelefoner och nu även Iphone. Vet av egen och vänners erfarenhet hur nära man varit att köra i diket eller kolliderat i samband med användandet av nämnda verktyg. I och med Iphone kommit med mejlbox så är man än mer uppkopplad än tidigare. Hörde på Rapport att man trodde det var en aggressivare körning nu helt plötsligt. Tror inte på det. Däremot har nyttjande av Iphone ökat lavinartat och stämmer bra med tiden för den ökade olycksstatistiken.

Olyckorna härförleden med påkörning av flera motorcykelkaravaner med dödsolyckor kan finnas i förklaringen med telefoner. Att bara köra på mötande beror på uppmärksamhet på annat än körningen. Två sätt som kan sluta lika illa, endera skär man ner i vägkanten och med hastig rattvridning för att undvika dikeskörningen så är det lätt att komma över på andra sidan och kollidera med mötande trafik, alternativt att man redan är över på fel sida när man tittar upp från telefonen.

Finns bara en sak att göra; förbjud användandet av mobila utrustningar som tar uppmärksamheten från bilkörning. Med Iphone så hjälper det inte med headset, man måste ju se skärmen och även skriva på tangentbordet. Livsfara för eget och andras liv.

Örebro

”RJ”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons