Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företrädare för näringslivet i Bergslagen: Lindesberg behöver sitt akutsjukhus

Annons
En lång rad företagsledare i närområdet till Lindesbergs lasarett uttrycker oro för vad som kommer att hända vid sjukhuset och hur eventuella neddragningar slår mot lokalsamhället.

Vi representerar företag inom norra Örebro län. Med stor oro anar vi att den omorganisation som gjorts i Region Örebro län kommer att påverka våra företag på ett mycket negativt sätt.

Akutsjukhuset i Lindesberg, med dess nuvarande kompetenser i medicin, ortopedi, kirurgi, röntgen, narkos/intensivvård och operation dygnet runt har för våra företag stor betydelse.

En fungerande infrastruktur är avgörande för oss och där är akutsjukhuset i Lindesberg en mycket viktig del.

Närheten till vård för våra företags anställda och deras anhöriga reducerar frånvarotiden vid egen vård och besök hos sjuka anhöriga.

Akutsjukhuset i Lindesberg ger arbetstillfällen till partner för våra anställda och underlättar därför vår rekrytering av arbetskraft. Det är en mycket viktig ekonomisk motor för hela norra länsdelen

Bra chefer på plats är en grundbult för företag.

Nu har vi av insändare och debattartiklar förstått att efter den gjorda omorganisationen har Lindesbergs lasarett fått en försämrad arbetsmiljö och därför förlorat flertalet av de kompetenta kirurg-specialisterna under år 2017.

Avsaknaden av en lokal chef tror vi i hög grad bidragit till detta.

Vi företagare menar därför att Regionledningen tydligt måste verka för att Lindesbergs lasarett även fortsättningsvis ska vara ett akutsjukhus med en organisation som ger möjlighet att erbjuda vård av god kvalité åt våra anställda och deras anhöriga och alla andra samt vara en attraktiv arbetsplats. För det senare behövs en arbetsmiljö som skapar tillit för alla anställda gentemot verksamheten och dess ledare.

Det fordrar att man behåller nuvarande kompetenser på akutsjukhuset Lindesberg nämligen medicin, ortopedi, kirurgi, röntgen, narkos/intensivvård och operation.

Det ska gälla dygnet runt, veckan runt och året runt.

Företagare i norra delen av Örebro län

Hans Sigge vd Global Castings Guldsmedshyttan AB,

Laila Österholm fabrikschef Meritor HVS AB,

Dan Johansson vd Linde Maskiner AB,

Rickhard Voigt coo Kopparbergs Bryggeri AB,

Mikael Magnusson ceo Danfo International AB,

Leif Carlsson vd Frabe Industrier AB,

Tommy Allström vd Tommy Allström Byggproduktion AB,

Oa Holfve ordförande Sparbanksstiftelsen

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons